Home
Meer informatie
Fotoalbum
Inschrijfformulier
Is er iets te vieren
Contact
Tarieven
Slideshow
Nieuws
Bravok
Bravok auto
Filmpjes
Sitemap
Links


Je bent bezoeker

 

 Banden                 spanning Te vinden in het instructieboekje, op een vaste plek in de auto (deurstijl, brandstofklep) te lage en te hoge spanning geeft een ander weggedrag en onregelmatige slijtage bij te lage spanning ook ee hoger brandstofgebruik. 
 profiel Profiel dient voor het afvoeren van water, sneeuw (winterbanden), modder. Te weinig profiel geeft grote kans op aquaplaning (watervliegen). Minimum profiel wettelijk is 1.6mm.
 beschadigingen                           Spijkers, schroeven, kiezeltjes moeten verwijderd worden. Kans op klapband dat gebeurt altijd bij hoge snelheid. Oudere banden kunnen uitdrogen.  
 ventieldopjeHet ventieldopje zorgt ervoor dat er geen vuil in het ventiel komt. 
   
 Remmen RemvloeistofRemvloeistofreservoir moet tussen minimum en maximum staan. Als het lampje op het dashboard gaat branden tijdens het rijden kan er een vloeistof probleem zijn.
   
 Accu Plus en Min pool

Polen schoon en ingevet met vaseline, vloeistof moet boven de platen staan. Lampje met symbool accu geeft informatie over de laadstroom dus geen informatie over de accu.

   
 VerlichtingAlle aanwezige verlichting moet werkenHet is aan te raden een reserve setje lampen in de auto te hebben liggen. 
   
 OlieOliedruk en oliepeilOlie peilen met een koude motor en de auto moet ook horizontaal staan. Peilstok uitnemen, schoonmaken weer terug steken en weer uithalen, oliepeil moet tussen minimum en maximum staan. Lampje op dashboard geeft de oliedruk aan. Soms een drukmeter. 
 KoelingTemperatuurmeter of waarschuwingslampjeAls de temperatuur te hoog is geworden kan het zijn dat er te weinig koelvloeistof aanwezig is. Auto's met een expansietank moet de koelvloeistof tussen minimum en maximum staan, Zonder expansietank radiator vol. 
 Bijvullen Eerst de motor laten afkoelen, voorzichtig de dop losdraaien, wat druk laten ontsnappen dan hellemaal losdraaien. Bijvullen met koelvloeistof. ( In geval van nood kunnen ook andere vloeistoffen gebruikt worden).

 

verkeersschool Theo | info@verkeersschool-theo.nl

Verkeersschool rijschool rijles automaatles bromfietsles scooterles motorles autorijles motorrijles